Ένα από τα πιο σημαντικά δώρα βάπτισης είναι ο βαπτιστικός σταυρός. Συχνά παρατηρείται σύγχυση σχετικά με την ορθογραφία της λέξης.

Βάφτιση ή βάπτιση, βαπτιστικός ή βαφτιστικός.

Η σωστή γραφή είναι με “π”, άρα βάπτιση και συνεπώς το σωστό είναι βαπτιστικός σταυρός. Η λέξη προέρχεται από το ρήμα “βαπτίζω”, που σημαίνει «βυθίζω στο νερό», και συνδέεται με το θρησκευτικό μυστήριο της βάπτισης. Ο εκλαϊκευμένος τύπος “βαφτιστικός” εμφανίζεται συχνά στην καθομιλουμένη, όμως δεν είναι ορθογραφικά σωστός. Η χρήση της σωστής γραφής με “π” αναδεικνύει τη σημασία της λέξης και τη θρησκευτική της καταγωγή. Η τελετή της βάπτισης, έχει τις ρίζες της στους αρχαίους χρόνους, τότε, που η βάπτιση γινόταν σε εξωτερικούς χώρους με τρεχούμενο νερό, όπως σε λίμνες ή ποτάμια.

Όπως και αν έχεις συνηθίσει να το γράφεις – βάπτιση ή βάφτιση – το πιο σημαντικό είναι η βαθιά σύνδεση που δημιουργείται μεταξύ νονού και παιδιού. Με τη βάπτιση, αναλαμβάνεις έναν ρόλο ζωής και οι υποχρεώσεις σου δεν σταματούν στην τελετή. Το παιδί που βαπτίζεις γίνεται κομμάτι της καρδιάς σου, και εσύ ο πνευματικός του οδηγός.

Απόλαυσε τη διαδικασία αυτής της ένωσης και άσε την επιλογή του βαπτιστικού σταυρού σε εμάς. Στην Golden Group, γνωρίζουμε ότι κάθε νονός και νονά έχουν το δικό τους μοναδικό στυλ, γι’ αυτό προσφέρουμε πολλές επιλογές σε σταυρούς. Μερικές κατηγορίες είναι:minimal ή εντυπωσιακός, γεωμετρικός ή σκαλιστός, λεπτός ή χοντρός, μεγάλος ή μικρός, με πέτρες ή σκέτος, ιδιαίτερος ή σκαλιστός.

Δημιουργούμε ιδιαίτερα χειροποίητα σχέδια σταυρών, για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

Οδηγός: Επιλογές και Συμβουλές για το Ιδανικό Σταυρό Βάπτισης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την εταιρεία στον εκθεσιακό της χώρο, Λεωφ. Μίνωος 38 – 40,Ηράκλειο. Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο +30 2810 282180.